Sandokan Étterem-Panzió, Kékszakáll Panzió, Tamási Apartman

SANDOKAN PANZIÓ

 • Panzió (23 fő befogadására)
 • Légkondícionált Étterem
 • 2-3 ágyas légkondícionált szobák
 • Kirándulási lehetőség

 

KÉKSZAKÁLL PANZIÓ

 • M7 autópályától 800m-re
 • A nap 24 órájában nyitva
 • 1-2 ágyas légkondícionált szobák
 • Zuhanyzóval, WC-vel, TV-vel felszerelt szobák

 

TAMÁSI APARTMAN

 • 2 szintes apartmanház
 • Alsó szint akadálymentesített
 • 4 + 4 fő részére szállás
 • A ház mindkét szintje klimatizált
 • Az udvaron fedett parkolási lehetőség

 

KÖLCSÖNZŐ

 • Utánfutók 300kg - 3500kg-ig
 • Tréler
 • Ló szállító
 • Lakókocsi
 • Hűtőkamra

 

SANDOKAN PANZIÓ ÉS ÉTTEREM

Üdülési csekket elfogadunk!

Panzió és Étterem   Panzió és Étterem
     
Panzió és Étterem   Panzió és Étterem
     
Panzió és Étterem   Panzió és Étterem
     
Panzió és Étterem   Panzió és Étterem

Címünk:
Sandokán panzió-étterem
Bodajk, 81-es főút 21 km

Levélcím:
8000 Székesfehérvár
Sárkeresztúri u. 12/a.

Nyitva: 0-24 óriáig

Szoba és asztalfoglalás:
Telefon / Fax: +36 22 422 259

Privát::
+36 70 36 98 509

 

 

Gasztronómiai élmények és
pihenés mindenkinek!

Minden kedves vendégünket szeretettel várjuk a festői környezetben lévő - a Bakonyi dombokkal szemben a Vértes lábánál elhelyezkedő - SANDOKAN panzió-étteremben.

Székesfehérvárhoz közel, a nagyváros zajától mégis távol.
A Vértesalján a csókakői vár, a móri borvidék kirándulási, borkóstolási, és lovaglási lehetőségei csábítják ide a Sandokan panzió vendégeit.

Rendezvények, baráti összejövetelek, tanfolyamok, továbbképzések rendezését is vállaljuk.
Bőséges ital és ételválasztékkal állunk kedves vendégeink rendelkezésére.

Éttermünk és szobáink légkondicionáltak.

A 23 fő befogadására alkalmas panzió 2-3 ágyas - pótágyazható - szobái zuhanyzóval, WC-vel, és WiFi-vel felszeretek.


Közelelünkben lévő kirándulási lehetőség CSÓKAKŐ

Rövid bemutató a településről a www.vendegvaro.hu oldal segítségével

Elnevezését illetően természetesnek látszik az a feltételezés, hogy a környéken fészkelő, a fehérlő sziklaormot gyakran ellepő csókáktól ered. Mégis sokan személynévből származtatják. A nyelvészeti fejtegetések szerint Chowka az István kicsinyítő, becéző formája volt valaha. Ezen következtetés szellemében valószínű, hogy Csókakő a Csák nemzetség Csóka (Stephan, István) nevű tagjáról kapta a nevét.

A tatárjárás után a XIII. században épült - kezdetben a Csákok tulajdonában álló - várat már 1299-ben említi írásos forrás. A király 1327. november 28-án kelt levele Csókakőt királyi birtoknak nevezi. Az oklevelekből világosan kitűnik, hogy Róbert Károly Csókakő várának stratégiai helyzetéből adódó fontosságát felismerve, azt királyi tulajdonba vonta. A vár jelentőségét bizonyítja az a tény is, hogy várnagyait az uralkodók a legkitűnőbb embereik közül választották, akik más országos tisztségeket is betöltöttek. Luxemburgi Zsigmond uralkodása idején Csókakő vára a csehek, a husziták és a török elleni harcokban kitűnt magyar Rozgonyi család tulajdonába került.

A Rozgonyiakat Csókakő várában Kanizsai László követte a várnagyi tisztségben. Lányának, Kanizsai Dorottyának Nádasdy Tamással kötött házassága révén a Nádasdy nemzetség kezébe került az uradalom 1671-ig, amikor gróf Nádasdy Ferenc kivégzése miatt Csókakő vára és tartozékai a kincstárra szálltak.

A vár 1543-tól 1686. augusztus 22-ig kisebb-nagyobb megszakításokkal török kézen volt. Jelentős harc zajlott visszavételéért 1601. október 15-én, a sárréti csatában. A sárréti csata egyik vezéralakja a Fekete Bég (Nádasdy Ferenc), a másik a később szentté avatott szerzetes, Brindisi Lőrinc volt. Csókakő védelmi szerepe a törökök kivonulása után megszűnt. A vár 1683-ban 60 000 forint ellenében Hochburg János császári tanácsos tulajdonába került. Hochburg az 1690-es években még javításokat végzett a várban, ahol abban az időben török foglyok laktak. A XIX. század végén a Károlyi család vásárolta meg. Falait azonban az idő vasfoga és a kincskeresők kíméletlen kapzsisága egyre pusztította.

A vár alatti, egykor "Váraljá"-nak nevezett község az 1750-es években népesült be. Többen települtek ide Székesfehérvárról is.

A móri borvidékhez tartozó község híres bora az ezerjó, mely sokak szerint ezen a tájon terem a legjobb minőségben. A faluban elszórtan is találunk borpincéket, a pincesorokat az Alsó-Magyalos és az Aranyhegy alatt alakították ki. Mára az ezerlelkes község a falusi turizmus egyik kedvelt központjává vált. Csókakő déli határában egy 20 hektáros területen parkerdőt alakítottak ki, ahol százévesnél is idősebb csertölgy állomány él. A községen keresztül halad az Országos Kéktúra útvonala.

 

 

 

>> Címlap SANDOKAN PANZIÓ ÉS ÉTTEREM